Privacy

Nieuwe technische aanbeveling van Stichting Stapelbouw

Voor het eerst brengt Stichting Stapelbouw een eigen Technische Aanbeveling uit. De Stapelbouw-aanbeveling ‘’Constructieve Toepassing van in Tegelverband uitgevoerd Metselwerk’’ biedt de ontwerppraktijk handvatten tot een onderbouwde constructieve toepassing van metselwerk in gewapend tegelverband.

Tegelverband en Eurocode 6
Metselwerk in tegelverband is metselwerk met verticaal doorlopende stootvoegen. Het mist feitelijk verband waardoor de regels in Eurocode 6, voor het ontwerpen en berekenen van metselwerk, bij dit type metselwerk niet zonder meer van toepassing zijn. De Technische Aanbeveling van Stichting Stapelbouw geeft voorwaarden en rekenregels waaronder het ontwerpen met en berekenen van in tegelverband uitgevoerd metselwerk wel mogelijk is volgens de Eurocode 6.

Verantwoordelijkheid
De Aanbeveling werd opgesteld door een groot aantal experts op het gebied van steenconstructies, samenwerkend in de Technische Commissie van Stichting Stapelbouw. Het voorstel voor de Aanbeveling inclusief het achterliggende experimentele onderzoek werd verricht door Adviesbureau ir J.G. Hageman te Rijswijk.

Digitaal beschikbaar
De Technische Aanbeveling is uitsluitend digitaal beschikbaar en is voor iedereen kosteloos in te zien en downloadbaar: klik hier.